Príprava stravy pre deti predškolskom veku si nevyžaduje, aby bola pripravovaná odlišne a separátne ako pre staršie deti či dospelých. Postačuje vynechať či nahradiť len pár surovín, prípadne ich pridať dospelým až pri servírovaní.
Cieľom knihy je ukázať, že čo dnes pokladáme za zdravšie a modernejšie, bolo pre našich prastarých rodičov normálne stravovanie, bez polotovarov.Do pozornosti dávame aj menej konvenčné prílohy ako kamut, krúpy či zeleninové pyré.
V receptoch objavíte aj menej zaužívané čerstvé i sušené bylinky a koreniny, ktoré používali ešte naše prababky, ale aj také, ktoré sa k nám dostali postupnou globalizáciou. Jedlu dodajú nielen jedinečnú chuť, ale pôsobia ako liek, respektíve ako preventívny prostriedok pred civilizačnými ochoreniami.
V závere knihe sme vytvorili register byliniek a korenín, ktorý sme doplnili aj o ich latinský názov, nakoľko ten slovenský môže byť v niektorých regiónoch zaužívaný v modifikovanej forme.