Pečú slovenské mamy blogerky?
Aj vaše detičky milujú koláče a sladkosti? Netreba sa ich obávať! Ich zdravé varianty nájdete v knihe MAMA, mňam! Niekedy však problém nastáva nie v množstve cukru v nich, ale že sa nám jednoducho nechce ? Každá mamina to určite pozná, keď nemá náladu byť v kuchyni za sporákom. A čo slovenské mamy blogerky? Zistili sme ako sú na tom s pečením!
DVE MATKY
Prvý z dvoch matiek, Barby tvrdí, že pečenie práve nie je jej šálka kávy. Rada „pečie“ skôr nepečené dobroty. Mimi kedysi rada piekla a skúšala rôzne recepty. Už ju to ale prešlo. Dnes najčastejšie u nej na stole nájdete napečenú bábovku alebo bublaninu z ovsených vločiek.
DEDINSKÁ MAŤ
S pečením to vraj má akosi jednoduchšie, nakoľko jej Dedinské dieťa je vášnivým cukrárom a zbožňuje prácu s cestom: „Pokiaľ teda deň netrávime vonku na dvore, tak si spolu s obľubou vždy doma niečo upečieme. Zvyčajne jednoduché ovocné bublaninky, mafiny či slané tyčinky. To sú obľúbené recepty Dedinského dieťaťa, pri ktorých s radosťou samo asistuje,“ prezradila pre nás Dedinská mať.
Wegulka
A ako je na to dalšia mama? Úplne najradšej vraj pečia nič, nakoľko varenie ani pečenie nikdy neboli jej obľúbené činnosti. „A neobľúbila som si ich ani ako manželka a matka. Asi to teda neprichádza vekom,“ dodala s úsmevom Veronika.
MAMIN ZÁPISNÍK
A je to tu. Mama cukrárka. Vie sa „vyblázniť“ pri narodeninových tortách pre jej decká. „Samozrejme, nie som v tom profík, ale skutočne ma to baví a aj keď výsledok nie je ako od cukrárky, deti vedia, že som to chystala s láskou a vždy sa veľmi potešia,“ prezradila Majka.
OLIVIA & BRO BLOG
Peťa je jednou z autoriek v knihe MAMA, mňam. Má dosť odvarené a odpečené. Prezradila nám, že najradšej varí a pečie sezónne jedlá z aktuálnej ponuky zeleniny, ktorá je čerstvá a dostupná na trhoch. „Jedlo z takýchto surovín má úplne inú chuť. Či už varené jedlo, alebo pečené koláče z lokálneho domáceho ovocia sú oveľa chutnejšie nielen pre nás dospelých, ale aj pre deti,“ odhalila svoje tajomstvo dvojnásobná mama Peťa.
FOODBLOGERKA
Janka Malaga, ktorá bloguje na foodblogerka.sk, hľadá v poslednej dobe inšpirácie v starých kuchárkych knihách. „Naše staré mamy mali popravde chute, ktoré mne pasujú naviac. To čo sa jedlo pred 80 – 60 rokmi je dnes pokladané paradoxne za sexy a trendy a voláme to eko či bio. Pre nich to bol bežný sortiment, ktorý mali doma.“
ZMÄTKY MATKY
Svojimi odpoveďami na to, čo najradšej pečie, nás na záver pobavila mama Peťa: „Najradšej varím jogurty a pečiem rohlíky z obchodu ? Nie som veľmi vyvárací typ, ale odkedy som mama, tak som sa trochu polepšila. A pečiem najradšej bábovku, ktorá má pracovný názov „najlepšia bábovka na svete“. A najlepšia je preto, lebo do nej ide veľa masla a cukru ?
NEVIETE ČO UPIECŤ PRE DETI?
Mnohé maminy už pár týždňov inšpiruje nová kuchárska kniha MAMA, mňam! Autorkou myšlienky tejto knihy je foodblogerka Janka Malaga. Na receptoch v knihe sa podieľali okrem nej aj ďalších 26 mám blogeriek a influenceriek. V knihe nájdete nielen sladké aj slané recepty od ukončenia 4. mesiaca po dobu troch rokov. Môžete si ju zakúpiť v každom kníhkupectve a aj na www.mamamnam.sk. Knihu vydala obsahová agentúra Content agency.